MALZEME
- 6 büyük patates,
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye,
- 1 su bardağı küp küp doğranmış haşlanmış havuç,
- 1 su bardağı küp küp doğranmış salatalık turşusu ,
- Tuz,
- Karabiber.
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
- Mısır konservesi,
- Maydanoz,
- 1 su bardağı kadar sarımsaklı yoğurt,
- 1 küçük közlenmiş kırmızı biber,
- 2 zeytin.
YAPILIŞI:
Patatesler soyulur ve irice parçalar halinde doğranıp, haşlanır.
Çatal rahatça patateslere battığında, ocaktan alınır ve suyu süzdürülüp karıştırma kabının içerisine alınır.
Tuz ve karabiber ilavesi ile çatalla iyice ezilip püre haline getirilir.
Bezelye, havuç ve turşu ilave edilip karıştırılır.
Kelepçeli kalıbın içerisi, streç film veya bir poşet ile kaplanıp uç kısımlarının dışarı doğru taşması sağlanır.
Ardından hazırlanan salata kalıbın içerisine boşaltılır ve üzerine bastırılarak düzeltilir.
Buz dolabına kaldırılarak en az 2 saat dinlendirildikten sonra servis tabağına ters çevirip çıkartın.
Salatanın orta kısmına, ilk olarak yoğurt konulur ve hafif yaydırılır. Ve diğer malzemeleri kullanarak üzerini süsleyebilirsiniz.
Çatal rahatça patateslere battığında, ocaktan alınır ve suyu süzdürülüp karıştırma kabının içerisine alınır.
Tuz ve karabiber ilavesi ile çatalla iyice ezilip püre haline getirilir.
Bezelye, havuç ve turşu ilave edilip karıştırılır.
Kelepçeli kalıbın içerisi, streç film veya bir poşet ile kaplanıp uç kısımlarının dışarı doğru taşması sağlanır.
Ardından hazırlanan salata kalıbın içerisine boşaltılır ve üzerine bastırılarak düzeltilir.
Buz dolabına kaldırılarak en az 2 saat dinlendirildikten sonra servis tabağına ters çevirip çıkartın.
Salatanın orta kısmına, ilk olarak yoğurt konulur ve hafif yaydırılır. Ve diğer malzemeleri kullanarak üzerini süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder