Yarım kg kıyma,
1 adet soğan,
2 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı salça,
1 tutam maydanoz,
Tuz,
Karabiber,
Kimyon.
Üzeri İçin:
4 adet yeşil biber,
3 adet domates,
5-6 diş sarımsak.
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı sıvı yağı,
1 su bardağı su.
Soğanı ve sarımsakları rendeleyelim.
Bir kaba kıymayı, soğanı, sarımsakları, salçayı, maydanozu,
tuzu, karabiberi, kimyonu koyalım ve iyice yoğuralım.
Kıymayı tepsiye dökelim ve elimizle bastırarak yayalım.
Sosu için; bir kaseye salçayı, suyu, sıvı yağı koyalım ve
iyice karıştıralım.
Hazırladığımız sosu kıymanın üzerinde gezdirelim.
Üzerine dilimlenmiş domatesleri, biberleri, sarımsakları
yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 15-20 dakika pişirelim ve
dilimleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder