9 Ağustos 2014 Cumartesi

TEPSİ KEBABI



MALZEMELER:
Yarım kg kıyma,
1 adet soğan,
2 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı salça,
1 tutam maydanoz,
Tuz,
Karabiber,
Kimyon.
Üzeri İçin:

4 adet yeşil biber,
3 adet domates,
5-6 diş sarımsak.
Sosu İçin:

1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı sıvı yağı,
1 su bardağı su.

YAPILIŞI:

Soğanı ve sarımsakları rendeleyelim.

Bir kaba kıymayı, soğanı, sarımsakları, salçayı, maydanozu, tuzu, karabiberi, kimyonu koyalım ve iyice yoğuralım.

Kıymayı tepsiye dökelim ve elimizle bastırarak yayalım.

Sosu için; bir kaseye salçayı, suyu, sıvı yağı koyalım ve iyice karıştıralım.

Hazırladığımız sosu kıymanın üzerinde gezdirelim.

Üzerine dilimlenmiş domatesleri, biberleri, sarımsakları yerleştirelim.

Önceden ısıtılmış 180° fırında 15-20 dakika pişirelim ve dilimleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder