21 Kasım 2015 Cumartesi

ÇİKOLATALI TRUFFLE VE ÇİKOLATALI KURABİYE




Geçen hafta çok güzel 2 tane tatlı denedim. Her ikisi de çikolatalı. Çikolata sanırım şu ömrü hayatımda tek vazgeçemeyeceğim yiyecek:) Çikolatalı yeni bir tarif  bulunca da denemeden duramıyorum doğrusu :)

Her iki tarif de işyerimizin Finans aynı zamanda İK ve Teknoloji Direktörümüz Sema hanımdan:. Anlayacağınız Sema'nın on parmağında on marifet! Yemek, tatlı işlerinde de çok becerikli, ara sıra ofise getirdiği tatlılardan otlanıp 'hımm' sesleri arasında kendimizden geçiyoruz. Geçtiğimiz günlerde de yine sayesinde ağzımız, midemiz bayram edince 'bu tarif bende de olmalı' deyip elimde kağıt, kalem hemen soluğu odasında aldım.  Ve ilk fırsatta da denedim. Ortaya gerçekten harika 2 tatlı çıktı:) Mutlaka denemenizi tavsiye ederim, çok beğeneceksiniz. Üstelik hazırlaması da çok pratik.

İşte tarifler benden, pardon Sema hanımdan, denemesi sizden!

ÇİKOLATI TRUFFLE :

MALZEME:
235 gram krema
30 gram tereyağ (2 yemek kaşığı kadar)
350 gram Ülker damla çikolata

YAPILIŞI:

Önce krema ile tereyağını bir kapta ısıtıyoruz. Kaynamaya yakın altını kapattıktan sonra derin bir kapta 350 gram çikolatayı koyup üzerine sıcak krema yağ karışımını dökerek erimesini bekliyoruz. Eridikten sonra karıştırıp ılıyınca buzdolabına kaldırıyoruz. İyice donduktan sonra elimiz ile küçük yuvarlaklar halinde şekil verip kakaoya veya arzu ettiğiniz başka bir malzemeye fıstık vb. bulayarak düz bir tabağa diziyoruz. Evet tatlımız servise hazırdır!
Afiyet olsun!


DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE 

MALZEME:

1. karışım:
120 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağ
Yarım su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı esmer şeker
2 yumurta
2.5 çay kaşığı vanilya

2. karışım:
2.5 su bardağı un
3/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat

3. karışım:
2 su bardağı damla çikolata

YAPILIŞI:

Önce fırınımızı açıp 180 dereceye getirip ısıtıyoruz. Fırın ısınırken biz de bir taraftan kurabiyemizi hazırlamaya başlayabiliriz. Önce 1. karışımı derin bir kapta çırpıyoruz. 2. karışımı da yani un, tuz, karbonat ve kabartma tozunu da başka bir kapta karıştırıyoruz. Sonra iki karışımı karıştırıp 5-6 dakika kadar daha çırpıyoruz.

En sonunda 2 su bardağı damla çikolatayı içine ilave edip tahta bir kaşıkla çikolatalar ezilmeden karıştırıyoruz. Daha sonra tepsinin altına yağlı kağıt serip her bir sıraya 2 çorba kaşığı kadar hazırladığımız karışımdan döküyoruz. Elde ettiğimiz bu karışım kek hamuru gibi değil, biraz daha katı olduğu için ilk etapta tepside dağılmadan dursa da, daha sonra ısının etkisiyle yayılacağı için çok sıkışık olmaması gerekiyor. Bunun için ideali her sıraya 3 adet kurabiye gelecek şekilde kaşıkla dökün. Yoksa kurabiyeler birbirine girebilir:)

Yani bu malzemeden toplam 9 adet kurabiye çıkıyor. Ve yaklaşık 12 dakikada pişiyor tabii bu süre bazen fırına göre 15 dakikayı da bulabilir. Siz iyisi mi üzeri hafifçe kızarınca fırından çıkarın ki, çok fazla kurumasın. Üzeri başlangıçta yumuşak gibi dursa da sonra kendini toparlıyor. Daha sonra da çay, kahve eşliğinde afiyetle yiyin!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder