26 Mayıs 2016 Perşembe

İRMİK HELVASI










MALZEMELER:
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt ya da (1 su barağı su+1 su bardağı süt)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  •  4 yemek kaşığı çam fıstığı – isteğe göre dövülmüş fındık & ceviz

YAPILIŞI:

Bir tencereye sütü ve şekeri koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın.
Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ve içine fıstıkları ekleyin. Fıstıklar ve irmiğin rengi oyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. İrmikler istediğiniz renge ulaşınca içine sütü ilave edin. İrmikler sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın.

Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlenmesini bekleyin ve ılık servis yapın. Hatta havalar ısındı artık... Yanında dondurma ile servis ederseniz harika oluyor!
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder