16 Nisan 2012 Pazartesi

KOLAY SU BÖREĞİ


MALZEMELER:
4 yufka
Yarım litre süt
1 küçük paket margarin
3 yumurta
150 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz

YAPILIŞI:
Yumurtaları bir kasaye kırın, çatalla iyice karıştırın. Yağı hafifçe eritip bunu da yumurtaya katın ve birlikte karıştırın.
Tepsiyi yağlayıp unlayıp yufkayı üzerine yayın. 2 yufkayı küçük parçalara ayırıp sütle karıştırın. Bu karışımı 15-20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Sütlü yufkaları buzdolabından çıkarıp tepsiye yayarken, ara ara peynir ve maydanoz karışımını da ilave edin. Malzemeler bitince en üste kalan yufkayı koyup kapatın.
Üstteki yufkanın üzerine bir iki kaşık erimiş yağı gezdirin. 170 derece ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder