MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
12 adet yeşil soğan
3 domates
1 demet maydanoz, dereotu
4-5 adet sivri biber
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 limon
Nar ekşisi
Kırmızı pul biber
Tuz ve 1 adet marul
YAPILIŞI:
Bulgurun üzerine 2-3 bardak kaynar su döküp üzerini bir kapakla kapatın. Bulgur kendi buharıyla pişerken siz diğer malzemeleri hazırlayın. Taze yeşil sğan, maydanoz, dereotu, sivri biberi ince ince doğrayın. kuru soğanları da küçük küçük doğrayıp yağda kavurun. Bulgurlar şişince hazırladığınız malzemeleri içine koyun.
En son sosu için limon, nar ekşisi, pul biber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.
Dilerseniz marul yaprakları ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
2 su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
12 adet yeşil soğan
3 domates
1 demet maydanoz, dereotu
4-5 adet sivri biber
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 limon
Nar ekşisi
Kırmızı pul biber
Tuz ve 1 adet marul
YAPILIŞI:
Bulgurun üzerine 2-3 bardak kaynar su döküp üzerini bir kapakla kapatın. Bulgur kendi buharıyla pişerken siz diğer malzemeleri hazırlayın. Taze yeşil sğan, maydanoz, dereotu, sivri biberi ince ince doğrayın. kuru soğanları da küçük küçük doğrayıp yağda kavurun. Bulgurlar şişince hazırladığınız malzemeleri içine koyun.
En son sosu için limon, nar ekşisi, pul biber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.
Dilerseniz marul yaprakları ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder