MALZEMELER:
Taze soğan
Bakla
Un
Sarmısak
Limon
Dereotu
YAPILIŞI:
Baklaları ayıkladıktan sonra un ve limonlu suda bekletin. Yıkadıktan sonra iyice süzün. Bir taraftanda tencereye sıvıyağı koyup taze soğanları kavurun, kararmaması için 1 yemek kaşığı kadar un koyup kavurun. Ardından baklaları tencereye koyarak karıştırın.
Sarmısak, tuz ve 1 tatlı kaşığı da şeker koyup ağır ateşte pişirin.
Piştikten sonra üzerini dereotu ile süsleyebilirsiniz. Arzuya göre sarmısaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!...
Taze soğan
Bakla
Un
Sarmısak
Limon
Dereotu
YAPILIŞI:
Baklaları ayıkladıktan sonra un ve limonlu suda bekletin. Yıkadıktan sonra iyice süzün. Bir taraftanda tencereye sıvıyağı koyup taze soğanları kavurun, kararmaması için 1 yemek kaşığı kadar un koyup kavurun. Ardından baklaları tencereye koyarak karıştırın.
Sarmısak, tuz ve 1 tatlı kaşığı da şeker koyup ağır ateşte pişirin.
Piştikten sonra üzerini dereotu ile süsleyebilirsiniz. Arzuya göre sarmısaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder