23 Nisan 2014 Çarşamba

FIRINDA PİRZOLA


MALZEMELER:

- 2 kg bütün kuzu pirzola
- 200 gr kiraz domates
- 300 gr arpacık soğan
- 10 diş sarımsak
- 6 patates
- yarım su bardağı şarap
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 dal taze biberiye
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber

YAPILIŞI:

İki parça kuzu pirzolayı karşılıklı bir tepsiye yerleştirin ve kemiklerin üzerindeki etleri temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.

Kemiklerin uç kısımlarını pişme esnasında yanmamaları için alüminyum folyo ile sarın. Etin üzerine tuz ve karabiber serpin ve etli kısmın üzerine biberiye dallarını yerleştirin. Etlerin pişme esnasında açılmamaları için iple sarıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerine zeytinyağını gezdirerek tuz ve karabiber serpin. Soğan ve sarımsakları soyun. Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde kesin.

Soğan ve patatesleri etin etrafına yerleştirip, şarapla sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 50 dakika pişirin.

Pişme esnasında arasıra sosu kaşıkla alarak etin üzerinde gezdirin. Domatesleri tepsiye ilave edip, 10 dakika daha pişirin. Eti sebze ve sosuyla birlikte servis tabağına alarak kemiklerin ucundaki folyoyu çıkarın.

 Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder