MALZEMELER:
Yarım paket margarin
Yarım paket tereyağ
Kuru maya (1 paket)
1.5 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yumarta (üstü için)
Un (Aldığı kadar un- 6 bardak kadar)
Haşhaş (6 yemek kaşığı)
YAPILIŞI:
Önce sütü koy, içine yağları koyarak erit. Genişçe bir kabın içerisine erimiş sütlü yağ karışımını dök. Ortasına toz şeker ile tuzu kat. Mayayı unla karıştırıp malzemenin içine koy. Sonra haşhaş ve ceviz içini de katarak iyice yoğur. Kıvama geldikten sonra 45 dakika ağzını kapatarak dinlendir. Kabarınca yarım limon kadar parçalar kopararak yuvarlayıp tepsiye diz. Tepsiye dizdikten sonra yarım saat daha dinlendir. En son üzerine yumurta sarısı sür, Ortasını bıçakla + şeklinde çizikler at. Fırına ver ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder