MALZEME:
Elma harcı için;
4 iri elma,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 çay bardağı şeker.
Hamuru için;
2 yumurta,
1 su bardağı toz şeker(su bardağı ölçüsü 200 ml.),
1 paket kabartma tozu (10 gram),
1 paket vanilya (5 gram),
1 çay bardağı sıvı yağ(110 ml.),
125 gram margarin veya tereyağı.
Aldığı kadar un (hamur, yumuşak kurabiye hamuru gibi olacak).
Elmalı Tart Yapılışı
İç harcı için, elmalar soyulur ve rendenin iri kısmı ile rendelenir.
Toz şeker ilavesi ile tavaya alınıp, pişmeye bırakılır.
Yaklaşık 20 dakika kadar pişirildikten sonra tarçın ve ceviz içi ilave edilip karıştırılır.
Hazır edilen iç harcı ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır.
Tart hamuru için, yumurta ve toz şeker iyice çırpılır.
Daha sonra margarin eklenir ve sırasıyla vanilya, karbatma tozu, azar azar un ilavesi ile yoğrulur.
Yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlanır.
Hazırlanan hamurdan, elma büyüklüğünde bir parça ayrılıp kenarda bekletilir.
Kalan hamur büyük boy yuvarlak borcam içerisine konulur ve el ile bastırılarak kenarlarından yükselecek kadar yaydırılır.
Ardından soğuyan elmalı harç, hamurun üzerine dökülüp eşit bir şekilde yaydırılır.
Ayrılmış olan hamur rendenin iri kısmıyla tartın üzerine rendelenip, elmalı tart pişmeye hazır hale getirilir.
Önceden ısıtılan 180° fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.
Piştikten sonra en az yarım saat kadar dinlendirilir.
Üzerine pudra şekeri elenerek servise sunulabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder