MALZEME:
3 fincan un
3 fincan yoğurt
3 yumurta
1.5 fincan irmik
Vanilya ve kabartma tozu
ŞURUBU İÇİN:
3 su bardağı şeker, 2.5 su bardağı su ve limon
YAPILIŞI:
Kek hamuru gibi malzemeler karıştırılıp hazırlanır. Yağlanmış bir tepsiye dökülür. 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakikada pişirilir.
Diğer tarafta şurubu hazırlanır.
Hazırlanan şurup (sıcak olacak) fırında pişirilmiş kekin üzerine dökülür.
Üzeri hindistan cevizi ile süslendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun!
3 fincan un
3 fincan yoğurt
3 yumurta
1.5 fincan irmik
Vanilya ve kabartma tozu
ŞURUBU İÇİN:
3 su bardağı şeker, 2.5 su bardağı su ve limon
YAPILIŞI:
Kek hamuru gibi malzemeler karıştırılıp hazırlanır. Yağlanmış bir tepsiye dökülür. 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakikada pişirilir.
Diğer tarafta şurubu hazırlanır.
Hazırlanan şurup (sıcak olacak) fırında pişirilmiş kekin üzerine dökülür.
Üzeri hindistan cevizi ile süslendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder