21 Temmuz 2012 Cumartesi

KANDİL SİMİDİ

MALZEME:
4.5 su bardağı un (Yaklaşık 500 gram)
1 çorba kaşığı maya (20 gram)
1 paket margarin (250 gram)
2 yumurta
1.5 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
2/3 kahve fincanı ılık su veya süt
1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI:
Mayalı hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirin.
Daha sonra hamuru uzun fitillere ayırın. Bu fitillerden yumurta büyüklüğünde parçalar keserek yuvarlayın ve halka şeklini verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ile süsleyin.

Susamlı için bir kabın içine su ve biraz şeker koyup karıştırın. Ayrı bir tabağa da susamı koyun. Hazırladığınız halka şeklindeki hamurları önce suya, sonra da susamların içine batırın. Her tarafı susamla kaplanınca altını yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sırayla yerleştirin.

Mayalanmak üzere simitleri yarım saat dinlendirin.

Sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder