21 Temmuz 2012 Cumartesi

YOĞURT TATLISI



Malum Ramazan geldi iftar sofraları tatlısız olmaz. Ben de Ramazan'a özel bugün size 3 ayrı tarif veriyorum. Önceki İrmikli Tatlı, Revani ve Yoğurt Tatlısı aslında tarz olarak birbirine çok benziyor. Ancak evinizdeki malzemeye göre hangisi sizin için pratikse tarifi benden yapması sizden...

MALZEME:
3 yumurta
250 gram un
250 gram şeker
250 gram yoğurt
Kabartma tozu ve 1 tane limon rendesi

ŞURUBU İÇİN:
3 bardak şeker
3.5 bardak su

YAPILIŞI:
Önce keki hazırlanıp 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir.

Ardından hazırlanan şurup sıcak kekin üzerine dökülür. Üzerini arzuya göre isterseniz hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

İsterseniz mevsim yaz. Konuklarınıza dondurma eşliğinde de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder