MALZEME:
4.5 su bardağı un (500 gram)
1 paket yağ
1 çorba kaşığı maya
2 yumurta
2.5 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı ılık su veya süt (150 gram)
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
İÇ MALZEMESİ:
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir (100 gram)
1 demet maydanoz
1 adet yumurta
YAPILIŞI:
Önce mayağı ılık su veya arzuya göre sütün içerisinde eritin. Daha sonra unu havuz şeklinde ortasını açıp içine mayayı yavaş yavaş yedirin. Kalan malzemeleri de katıp hazırladığınız hamuru sıcak bir köşede üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kabarması için bekleyin.
Hamur iyice kabardıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar ayırın. Hazırladığınız peynir içinden her parçanın içine kapatın istediğiniz şekilde kapattıktan sonra 20 dakika kadar daha dinlendirin.
Üzerine yumurta sarısı ve arzuya göre çörek otu ile süsledikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
4.5 su bardağı un (500 gram)
1 paket yağ
1 çorba kaşığı maya
2 yumurta
2.5 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı ılık su veya süt (150 gram)
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
İÇ MALZEMESİ:
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir (100 gram)
1 demet maydanoz
1 adet yumurta
YAPILIŞI:
Önce mayağı ılık su veya arzuya göre sütün içerisinde eritin. Daha sonra unu havuz şeklinde ortasını açıp içine mayayı yavaş yavaş yedirin. Kalan malzemeleri de katıp hazırladığınız hamuru sıcak bir köşede üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kabarması için bekleyin.
Hamur iyice kabardıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar ayırın. Hazırladığınız peynir içinden her parçanın içine kapatın istediğiniz şekilde kapattıktan sonra 20 dakika kadar daha dinlendirin.
Üzerine yumurta sarısı ve arzuya göre çörek otu ile süsledikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder