MALZEME:
Patlıcan
Yarım kg kıyma
Maydanoz
Süzme yoğurt
Karabiber, pulbiber, tuz
1 adet yumurta
Sarmısak
Soğan
YAPILIŞI:
Patlıcanları ateşte közleyiip kabuklarını soyun. Ayrı bir kapta süzülmüş yoğurdun içine sarmısak koyup karıştırın. İçine 1 yumurta ilave edin.
Patlıcanları da ezerek içine tereyağını ilave edin. Yoğurdun içine koyup karıştırdıktan sonra tuz, biber gibi diğer malzemeleri de koyup karıştırın.
Başka bir tarafta kıymayı, soğan ile kavurun. Kıyma piştikten sonra servis ederken tabağa önce hazırladığınız patlıcan ezmesini üzerine kıymayı koyun. Üzerini de maydanoz ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder