16 Ağustos 2015 Pazar

BEŞAMEL SOSLU PATATES DOLMASI



MALZEME:
6 adet orta boy patates
250 gr kıyma
1 bardak sıvıyağ
2 soğan
Yarım demet maydanoz
1 kaşık biber salçası
Tuz, karabiber, maydanoz

YAPILIŞI:
Patatesleri soyup iki eşit parçaya bölelim. İÇ kısımlarını kaşık yardımı ile oyalım. Yıkayıp kuruladıktan sonra sıvı yağı kızdıralım. Patatesleri arkalı önlü kızartalım.
Soğanları piyazlık doğrayalım. Küçük bir tavada soğada hafifçe çevirelim. Kıymayı ilave edip birkaç dakika daha kavuralım. Salçayı, diğer malzemeleri ekleyerek hepsini karıştıralım. 
Patatesleri küçük bir tepsiye alalım. Hazırladığımız içi kaşık yardımı ile patateslerin içine dolduralım. Patateslerin üzerine beşamel sosu döküp kaşar rendesi serperek fırına verelim. Orta ısılı fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder