16 Ağustos 2015 Pazar

LEZZETLİ ETLER İÇİN

Yemek tariflerine ara verip biraz da pratik bilgiler verelim!

-Lezzetli etler için:
Etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını istiyorsanız; yarım kilo et için 1 adet soğanı rendeleyip. Sonra bir güzel suyunu sıkın, sonra yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ vebiraz kekik ile karıştırın ve etinizi bu karışımda 1 gece bekletin. Eti haşlayacaksanız; haşlamada da bu karışımı kullanabilirsiniz. Eğer süt yoksa aynı miktarda yoğurt da işinizi görür!

-Patlıcan kızartırken:
Patlıcan kızartırken yağın çabucak bittiğini, patlıcanların bütün yağı adeta emdiğini görürsünüz. Eğer patlıcanları önceden soyup doğradıktan sonra tuzlu suda bekletirseniz kızartmalarda daha az yağ çektiğini görürsünüz. 

-Makarna haşlarken:
Makarnanın içinde bulunan vitaminlerin haşlama suyuyla birlikte dökülmesini istemiyorsanız size bir önerim var. Haşlamadan önce sosunuzu hazırlayın. Daha sonra yeterince su koyup pilav pişirir gibi pişirin. Böylece suyunu dökmemiş olursunuz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder