MALZEME:
1 bardak et suyu
100 gram un (2 fincan)
100 gram yağ
6-8 adet domates veya 1.5 kahve fincanı salça
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
2 dilim etmek
Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Bir tencereye yağ ve unu koyarak 5 dakika kadar kavurulur. Sonra buna et veya kemik suyu, salça veya domates püresi, bir tatlı kaşığı da tuz konarak 15-20 dakika kadar pişirilir.
Bir tavada kızdırılan yağa iri zar taneleri gibi doğranmış ekmek konarak nar gibi kızartılır.
Çorba piştikten sonra kızarmış ekmek ve karabiber konularak servis edilir. Arzu edilirse maydanoz da konulabilir.
1 bardak et suyu
100 gram un (2 fincan)
100 gram yağ
6-8 adet domates veya 1.5 kahve fincanı salça
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
2 dilim etmek
Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Bir tencereye yağ ve unu koyarak 5 dakika kadar kavurulur. Sonra buna et veya kemik suyu, salça veya domates püresi, bir tatlı kaşığı da tuz konarak 15-20 dakika kadar pişirilir.
Bir tavada kızdırılan yağa iri zar taneleri gibi doğranmış ekmek konarak nar gibi kızartılır.
Çorba piştikten sonra kızarmış ekmek ve karabiber konularak servis edilir. Arzu edilirse maydanoz da konulabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder