MALZEME:
250 gram kıyma
Karabiber, kırmızı biber
1 çay bardaığı sıvıyağ
2 adet domatesin suyu veya 2 kaşık salça
8 su bardağı et suyu
1 su bardağı tel şehriye
Yarım demet maydanoz
1 küçük patates
Tuz
YAPILIŞI:
Kıymayı ellerinizle hafifçe ıslatın. Daha sonra karabiber ve kırmızıbiberi ilave ederek yoğurun ve nohut büyüklüğünde parçalara ayırarak yuvarlayın. üzerine un serpilmiş bir tepsinin üzerine dizin. Patatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Bir tavada önce patatesleri, sonra köfteleri kızartın.
Köfteler kurumadan sulandırılmış salça ya da et suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın. Daha sonra şehriyeyi içine koyun.
Şehriye ve patatesler pişince çorbanız hazırdır.
Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
250 gram kıyma
Karabiber, kırmızı biber
1 çay bardaığı sıvıyağ
2 adet domatesin suyu veya 2 kaşık salça
8 su bardağı et suyu
1 su bardağı tel şehriye
Yarım demet maydanoz
1 küçük patates
Tuz
YAPILIŞI:
Kıymayı ellerinizle hafifçe ıslatın. Daha sonra karabiber ve kırmızıbiberi ilave ederek yoğurun ve nohut büyüklüğünde parçalara ayırarak yuvarlayın. üzerine un serpilmiş bir tepsinin üzerine dizin. Patatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Bir tavada önce patatesleri, sonra köfteleri kızartın.
Köfteler kurumadan sulandırılmış salça ya da et suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın. Daha sonra şehriyeyi içine koyun.
Şehriye ve patatesler pişince çorbanız hazırdır.
Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder