MALZEME:
Yarım kilo ıspanak
1 soğan
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 kaşık çemen
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber
1 tane soğan
YAPILIŞI:
Ispanakları ayıklayıp bol suda yıkayın. Sularını iyice süzdükten sonra hiç su ilave etmeden tencereye alalım.
Kendi suyu ile hafifçe yumuşayıp rengi dönene kadar 3-4 dakika haşlayalım.
Bir tavaya yağ koyup küçük küçük doğranmış soğanları kavuralım. Üzerine hafifçe pişirdiğimiz ıspanağı alıp beraber karıştıralım. 5-6 dakika kadar kavurduktan sonra ıspanağı orta boy bir tepsiye dökelim.
Tepsideki ıspanağın üzerinde üzerinde altı göz açalım. Açılan gözlere yumurtaları yavaş yavaş dökelim. Tuz ve biberi de ilave ettikten sonra 150 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Yumurtalar pişmeye yakın üzerine en son kaşar peyniri rendesini serpip yeniden fırına verelim.
Peynir eriyip üzeri hafif pembeleşince servise hazır demektir.
Afiyet olsun!...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder