MALZEMELER:
4 adet orta boy iri patates
250 gr kuşbaşı doğranmış et
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
3 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Tuz
Kekik, kimyon, pul biber
Karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patatesleri soyup ortadan ikiye kesin. Yani 4 patatesten 8 adet dolma elde edeceksiniz. Her patatesin ortasını tatlı kaşığı ile oyun (fazla oymayın). Dik durabilmeleri için alt kısımlarını biraz keserek düzleyin. Daha sonra patatesleri yıkayıp, kurulayın. Kızgın yağ içinde arkalı önlü hafifçe kızartın.
Geniş bir tavayı ocağa koyup, kızdırın. Üzerine etleri koyun. Yüksek ateşte suyu ile 2-3 dakika kavurun. Gerekirse su ekleyebilirsiniz.
Daha sonra etlerin üzerine doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip, 7-8 dakika pişirin. Ardından doğranmış biberleri koyun. 2-3 dakika daha pişirin. Son olarak etin üzerine küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın ince ince doğranmış maydanoz, tuz ve baharatları koyup, 1-2 kere karıştırın.
Kızarmış patateslerin içlerini etli harç ile doldurun. Derin bir kaba 1 tatlı kaşığı salçayı koyun. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip, iyice karıştırın. Salçalı sosu patateslerin aralarına dökün. Patateslerin üzerine domates dilimleri koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
Hazırladığınız etli patates dolmalarını servis tabağına alın. Yanında pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.
4 adet orta boy iri patates
250 gr kuşbaşı doğranmış et
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
3 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Tuz
Kekik, kimyon, pul biber
Karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patatesleri soyup ortadan ikiye kesin. Yani 4 patatesten 8 adet dolma elde edeceksiniz. Her patatesin ortasını tatlı kaşığı ile oyun (fazla oymayın). Dik durabilmeleri için alt kısımlarını biraz keserek düzleyin. Daha sonra patatesleri yıkayıp, kurulayın. Kızgın yağ içinde arkalı önlü hafifçe kızartın.
Geniş bir tavayı ocağa koyup, kızdırın. Üzerine etleri koyun. Yüksek ateşte suyu ile 2-3 dakika kavurun. Gerekirse su ekleyebilirsiniz.
Daha sonra etlerin üzerine doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip, 7-8 dakika pişirin. Ardından doğranmış biberleri koyun. 2-3 dakika daha pişirin. Son olarak etin üzerine küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın ince ince doğranmış maydanoz, tuz ve baharatları koyup, 1-2 kere karıştırın.
Kızarmış patateslerin içlerini etli harç ile doldurun. Derin bir kaba 1 tatlı kaşığı salçayı koyun. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip, iyice karıştırın. Salçalı sosu patateslerin aralarına dökün. Patateslerin üzerine domates dilimleri koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
Hazırladığınız etli patates dolmalarını servis tabağına alın. Yanında pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder