MALZEMELER:
İrmikli Muhallebi için :
1/2 litre süt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı toz şeker
1 adet limonun kabuğunun rendesi
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
Kremalı Muhallebi için :
1/2 litre süt
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Süslemek için :
Hindistan cevizi
Ceviz içi kırığı
YAPILIŞI:
İlk iş olarak irmikli muhallebi kısmını hazırlayalım.İrmik ve şekeri tencerenin içinde karıştırın, sütü ekleyin. Limon kabuğu rendesini ekleyin.
Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. İçine margarin ve vanilyayı ekleyin. Ocaktan alıp margarin eriyene kadar karıştırın. Servis kabınıza döküp üzerini düzleyin.
İkinci işlem olarak kremalı muhallebi kısmını hazırlayalım. Un, nişasta ve toz şekeri bir tencerede karıştırın, üzerine sütü ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir kıvamda olsun.
Ocağa alın, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şeker miktarınıdamak tadınıza göre arttıra bilirsiniz. Ocaktan almadan içine margarini ekleyin, eriyene kadar karıştırın.
Ocaktan alın içine vanilyayı ekleyin karıştırın. Soğuyuncaya kadar arada karıştırarak kabuk tutmasını engelleyin.
Soğuyunca içine toz krem şantiyi dökün. Mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpın. Oda sıcaklığına gelen sütlü irmik muhallebinin üzerine dökerek yayın.
Buz dolabına koyun. En az 2-3 saat, mümkünse 1 gece bekletin. Kare dilimlere kesin.
Servis tabağına alın. Üzerini ceviz kırığı ve hindistan ceviziyle süsleyin.
Soğuk servis yapın..
Afiyetler olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder