4 Mayıs 2014 Pazar

KAYIK KABAK

MALZEMELER:

2 adet orta boy kabak

30 gr beyaz peynir

30 gr kaşar peynir

 1 adet yumurta

 1 tutam dereotu

 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

YAPILIŞI:

Kabakların baş kısımlarını kesin. Ortadan ikiye kesin. Kayık şeklinde içlerini kaşık yardımı ile çıkartın. Kabakları sıcak su içine koyun. Üzerine tuz serpiştirip, yumuşayana kadar haşlayın.

Diğer yandan peynirleri rendeleyin. Üzerine yumurtayı kırın. Ardından ince ince doğranmış dereotu ekleyip, iyice karıştırın.

Haşlanan kabakları fırın kabına alın. Kabakların içlerini peynirli karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin. Üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 12-13 dakika pişirin.

Pişen peynirli kabak sandalı fırından alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder