MALZEMELER:
1 kilo patates
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
kekik
Pul biber
Tuz
YAPILIŞI:
Patatesleri suyun altında kabuklarını soymadan iyice yıkayın. Yıkadığınız patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın.
Dilimlediğiniz patatesleri geniş bir kaba alın ve üzerine sıvı yağ ve baharatları ekleyip iyice harmanlayın.
Harmanladığınız patates dilimlerini yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında üzerini kızarana kadar pişirin. Çıkarmaya yakın kekik serpin.
Çıtır patatesi çocuklarınız çok sevecek. Et yemeklerinin yanına garnitür olarak çok yakışıyor. Tek başına bile yemesi çok keyifli ve lezzetli. Tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder