MALZEMELER:
1 litre süt
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı pirinç unu
2 yemek kaşığı tereyağ
2 diş damla sakızı
1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
Yağı bir tencerede erit. İçine unu ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Pirinç ununu 1 su bardağı sütün içinde eritin.
Kalan sütü kavrulan una yavaş yavaş ekleyerek hızlıca karıştırın.
Erittiğiniz pirinç unu da ekle karıştırın. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya yakın damla sakınızı koyun.
Üzeri göz göz olup kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin.
Soğuduktan sonra üzerini arzuya göre tarçın, fıstık içi veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder