28 Mart 2014 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ









MALZEMELER:
3 küçük boy kereviz
Yarım limon suyu
Zeytinyağ
Yarım portakal suyu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi:
Havuç, bezelye ve patetes (Üzerini süslemek için birer tane yeterli)

YAPILIŞI:
Önce büyük bir kabın içine su ve limon suyunu koyun. Kerevizleri temizledikten sonra 2.5-3 santim kalınlığında enlemesine kesin. Bir yüzünden orta kısmını bıçağın ucu ile çıkarıp alın. Tabak gibi hafifçe ortası çukur olacak. Hazırladığınız kerevizleri kararmaması için hemen limonlu suyun içine atın.
Daha sonra yayvan bir tencereye kerevizleri çukur kısımları üste gelecek şekilde dizin. Çukur kısımlara önceden küp küp doğradığınız patates, havuç ve bezelyeyi doldurun. Ardından limon, portakal suyu, şeker ve tuzunu da ilave ettikten sonra önce ağır ateşte 20 dakika kadar pişirin.
En son üzerini dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder