28 Mart 2014 Cuma

KARALAHANA ÇORBASI


MALZEMELER:
1 demet karalahana
Yarım bardak beyaz fasulye (önceden haşlanıyor)
1 çay bardağı buğday (önceden haşlanıyor)
Et suyu
1 adet soğan
2 kaşık mısırunu

YAPILIŞI:

Soğanı yağda kavur. Ardından 2 kaşık da mısır unu koyarak karıştır.

Daha sonra karalahanayı küçük küçük doğrayıp yağda soğanla birlikte karıştır. Ardından önceden haşladığın kuru fasulye ve buğdayı ilave et. Ardından et suyunu koyarak çorbanız kaynayana kadar pişirin.

Birkaç taşım kaynadıktan sonra çorbanız hazırdır. Arzuya göre üzerine kırmızı pul biber koyabilirsiniz.

Afiyet olsun!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder