MALZEMELER
200 gr kıyma
1/2 kavanoz hazır garnitür
250 gr kadar karnabahar
2 adet soğan
1-2 tutam maydanoz
1/2 çay kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz ve sıvı yağ
YAPILIŞI:
Karnabaharları küçük küçük parçalara ayırıp, güzelce yıkayın. Daha sonra tencereye alın. Üzerine su ve bir miktar süt ilave edip, haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp, kenara alın.
Haşlarken ilave edeceğiniz süt, karnabaharların hem beyaz kalmasını sağlayacak hem de kokusunu alacaktır.
Diğer yandan karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine rendelenmiş 1 adet soğanı, ince ince doğranmış maydanozu, galeta unu, tuzu ve baharatları koyup, iyice yoğurun. Hazırladığınız kıymalı harçtan parçalar alıp, elinizde yuvarlayın. Ardından kızgın yağ içinde kızartın.
Daha sonra küçük bir tavaya sıvıyağ koyun. Söğüş olarak doğranmış 1 adet soğanı da ekleyip, 1-2 dakika kadar soteleyin. Akabinde ocaktan alıp, fırın kabının tabanına yayın. Üzerine suyu süzülmüş garnitürlerin bir kısmını serpiştirin. Daha sonra haşlanmış karnabaharları, köfteleri ve kalan garnitürleri koyun. Son olarak salçayı 1/2 su bardağından biraz fazla kaynar su ile eritip, hazırladığınız yemeğinizin üzerine güzelce dökün. Ardından ağzını bir alimünyum folyoyla kapatıp, 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Akabinde 5 dakika kadar da üstü açık olarak pişirin ki yemeğiniz hafif kızarsın.
İsteğe göre yemeğinizin üzerine beşamel sos hazırlayıp, ekleyebilirsiniz.
Yemeğiniz piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder