MALZEMELER:
1 su bardağı süzme yoğurt
2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
3 – 4 diş sarımsak
1 – 2 dal roka
1 – 2 dal dereotu
1 – 2 dal taze nane
Pul biber
Karabiber
Kuru nane
Zeytinyağı
YAPILIŞI
İlk önce yeşillikleri ince ince doğrayarak hazır edin.. Sonra peyniri çatalla iyice ezin. Daha sonra 4 diş sarımsağın 3 dişini havanda çok az tuzla döv. Kalan 1 diş sarımsağı ise incecik doğra.
En son olarak süzme yoğurdu, sarımsakları, yeşillikleri, baharatları ve peyniri bir kapta iyice karıştırın. Servis kabına alınca üstüne zeytinyağı gezdirip çok az kuru nane serpin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder