28 Mayıs 2019 Salı

Biftek sarma





Evlilikte hayat müşterektir lafını çok severim😊 Öyle ya  ev işleri, yemek hep kadınlara mahsus değil ya.. Yeri gelince eşler temizlik de yapacak yemek de😍 Bizim evde hafta sonları yemek işleri genelde eşimden sorulur.

Doğrusunu söylemek gerekirse benden çok daha lezzetli yemekler yapar. Genelde zor yemekleri tercih eder💪

İşte sıradaki yemek tarifi de ondan gelsin!

Malzemeler:
  • 500 gram yağsız dana eti
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 750 ml et suyu
  • 1 dal taze biberiye, 1 dal taze kekik, 2 dal maydanoz)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz ve çekilmiş tane karabiber
  • Harcı İçin;
  • 125 gram galeta unu
  • 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
  • Maydanoz (ince kıyılmış)
  • Kuru biberiye veya kekik
  • Limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı: 
Eti ince ince dilimleyin ve her bir dilimi döverek inceltiniz. Dövülmüş dilimleri bıçakla düzeltiniz. Kenarlarından artan parçaları ince ince kıyarak harca ekleyin.

Harcı hazırlamak için verilen harç malzemesinin tümünü bir kapta iyice karıştırınız. Et dilimlerini tuz ve çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin. Üzerine hazırladığınız harcı (ortalarında yoğunlaşacak biçimde) eşit olarak serpiştiriniz. Her bir parçayı rulo biçiminde sararak açılmaması için bağlayınız veya kürdanla tutturunuz.
Yağı bir tavada kızdırın. Et rulolarını kızgın yağda her tarafı eşit renk alacak biçimde hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartınız. 

Tereyağlı ayrı bir tencerede soğan, havuç, püre, biberiye, kekik ve maydanoz karışımını bir miktar kavurun. 
Etleri kenara alıp tavaya et suyu ekleyip tavadaki içeriği tencereye ilave edin. Biraz çektirip etlere gezdirin ve 220 derecede 25 dk fırınlayın. Tenceredeki sosun yoğunluğu gerekirse mısır nişastasıyla artırılabilir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder