28 Mayıs 2019 Salı

Fırında soslu tavuk patates




Yemekte baharat önemli. Bütün lezzeti içine koyduğunuz baharatlar veriyor. Hani annemizin yaptığı köfteyi veya dolmayı aynı tarifi uygulasak bile çoğu zaman aynı tadı tutturamayız ya😊 Kısacası elinin lezzeti var dediğimiz olay aslında pişirme tekniklerinin yanısıra kullanılan soslarda gizli👩‍🍳🥣 İşte tam da bu konuya uygun bir tarifim var 😜 Aslında yemek basit fırında tavuk patates ama öncesinde öyle bir sos hazırlıyoruz ki, ortaya efsane bir lezzet çıkıyor 👌
Sos malzemeleri :
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
Önce sosu hazırlayın. 2 paket tavuk bageti derin bir kap içerisinde bu karışımın içinde en az 2 saat bekletin. Hatta patatesleri de dilimleyip aynı sos içerisine katın. Sonra da fırın tepsisine koyup içine 1 bardak sıcak su ilave ettikten sonra 200 derecede 1 saat pişirin. 
Hepsi bu kadar😊😘❤️
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder