Yemekte baharat önemli. Bütün lezzeti içine koyduğunuz baharatlar veriyor. Hani annemizin yaptığı köfteyi veya dolmayı aynı tarifi uygulasak bile çoğu zaman aynı tadı tutturamayız ya😊 Kısacası elinin lezzeti var dediğimiz olay aslında pişirme tekniklerinin yanısıra kullanılan soslarda gizli👩🍳🥣 İşte tam da bu konuya uygun bir tarifim var 😜 Aslında yemek basit fırında tavuk patates ama öncesinde öyle bir sos hazırlıyoruz ki, ortaya efsane bir lezzet çıkıyor 👌
Sos malzemeleri :
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
Önce sosu hazırlayın. 2 paket tavuk bageti derin bir kap içerisinde bu karışımın içinde en az 2 saat bekletin. Hatta patatesleri de dilimleyip aynı sos içerisine katın. Sonra da fırın tepsisine koyup içine 1 bardak sıcak su ilave ettikten sonra 200 derecede 1 saat pişirin.
Hepsi bu kadar😊😘❤️
Afiyet olsun!
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder