1 Aralık 2012 Cumartesi

ÇİKOLATALI MUS

MALZEME:
200 gram bitter çikolata
4 çorba kaşığı krem şanti
2.5 çorba kaşığı tereyağ
4 yumurta sarısı
6 çorba kaşığı şeker
4 yumurta akı

YAPILIŞI:
Çikolatayı iri parçalara bölün. Krem şantiyi, terayağını ve çikolatayı hafif ateşte çikolatalar iyice eriyene kadar tutun.
Yumurta sarılarını 4 çorba kaşığı şekerle birlikte köpürünceye ve şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Sonra çikolatalı karışımı yavaş yavaş iplik şeklinde dökerek ilave edin ve devamlı karıştırın.
Yumurta aklarını sertleşinceye kadar çırpın, kalan şekeri 1 tutam tuzla birlikte katın ve bu karışımı çikolatalı malzemeye ilave edin.
5-6 saat buzdolabında bırakın. dolaptan çıkarınca parçalara kestiğiniz çikolata veya meyva ile süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder