1 Aralık 2012 Cumartesi

TEFLON TAVASI BÖREĞİ

MALZEMELER:
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
İÇİ İÇİN: Peynirli, ıspanaklı kıymalı börek içlerinden biri.

YAPILIŞI:
Yumurtayı, suyu, yağı bir tabağa koyup çatalla karıştırın. Genişçe bir teflon tavayı yağlayınız. Yufkaları iki veya dörde ayırıp tavaya birer kat alarak koyun.

Yumurta, yağ ve su karışımından birer kaşık dökerek yufkanın yarısını tavaya yerleştiriniz. Yerleştirilen yufkaların üzerine istediğiniz börek içini koyup diğer kalan yufkaları da yağlarak üzerini kapatın. En üste kalan sıvıyı döküp yayınız.

Tavanın ağzını kapakla kapatıp orta ateş üzerinde önce tavanın altını kızarntınız. Altını kızarttıktan sonra ters çevirip diğer yüzünü de kızartın.
Her iki yüzü de kızardıktan sonra servise hazırdır.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder