Kayınvalidemin bir tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Kayınvalidemin en popüler yemeklerinden birisi olup yapması zor ama yemesi bir o kadar keyifli bir zeytinyağlı tarifi...
MALZEMELER:
4-5 adet kuru soğan
3-4 adet sivri biber
3 adet domates
1-1.5 su bardağı pirinç
Maydanoz,
Salça
Nane, karabiber
Tuz
Karalahana
YAPILIŞI:
Soğan, biber ve domatesi küçük küçük doğradıktan sonra yağda kavurun. Üzerine pirinci, 1 kaşık salçayı ilave ederek karıştırarak pişirin.
Daha sonra üzerine nane, karabiber, 1 çay kaşığı şeker ve tuz ekleyip karıştırmaya devam edin.
Maydanozu ince ince kıydıktan sonra pirincin içerisine koyun.
Lahanaları haşlayıp suyun altından siyah suyunu süzün.
Pirinç karışımı soğuduktan sonra istediğiniz kalınlıkta dolmalarınızı sarabilirsiniz.
Sarma işlemi bittikten sonra dolmaların üzerini kapatacak ve 1 parmak kadar geçecek seviyede sıcak su, zeytinyağı ve tuz koyarak ağır ateşte pişirin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder