MALZEMELER:
750 gram biftek
2 adet soğan
4 adet sivribiber
2 adet domates
3-4 diş sarmısak
Kekik
Tuz
1 kaşık un tepeleme
2 kaşık sıvı yağ veya arzuya göre margarin
Yeterince su ve salça
YAPILIŞI:
Soğanları ince ince doğrayalım. Tencerede yağı eritip soğanları pembeleştirelim. Biberleri incecik kıyalım. Sarmısakları da doğradıktan sonra biberle birlikte yağda çevirerek kavuralım.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayarak tencereye alalım. Salçayı da ilave edelim.
Bu arada tenceremize 1 kaşık unu aktaralım. Unu sararana dek kavuralım. Üzerine 2 parmak çıkacak kadar suyu ilave edip ağır ateşte 5-6 dakika pişirelim.
Tuz ve kekiği de ilave edelim. Böylece sosumuz hazırlanmış oldu.
Yayvan bir tencereye biftekleri dizelim. Hazırladığımız sosu bifteklerin üzerine dökerek tencerenin ağzını kapatalım. Ağır ateşte pişirmeye bırakalım. pişen biftekleri pilav eşliğinde servis yapalım.
Unu, bifteklere dökeceğimiz sosun koyulaşması ve lezzet vermesi için kullanıyoruz. Bütün et yemeklerinin sosuna 1 kaşık un kullanmak mümkün.
Afiyet olsun!
750 gram biftek
2 adet soğan
4 adet sivribiber
2 adet domates
3-4 diş sarmısak
Kekik
Tuz
1 kaşık un tepeleme
2 kaşık sıvı yağ veya arzuya göre margarin
Yeterince su ve salça
YAPILIŞI:
Soğanları ince ince doğrayalım. Tencerede yağı eritip soğanları pembeleştirelim. Biberleri incecik kıyalım. Sarmısakları da doğradıktan sonra biberle birlikte yağda çevirerek kavuralım.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayarak tencereye alalım. Salçayı da ilave edelim.
Bu arada tenceremize 1 kaşık unu aktaralım. Unu sararana dek kavuralım. Üzerine 2 parmak çıkacak kadar suyu ilave edip ağır ateşte 5-6 dakika pişirelim.
Tuz ve kekiği de ilave edelim. Böylece sosumuz hazırlanmış oldu.
Yayvan bir tencereye biftekleri dizelim. Hazırladığımız sosu bifteklerin üzerine dökerek tencerenin ağzını kapatalım. Ağır ateşte pişirmeye bırakalım. pişen biftekleri pilav eşliğinde servis yapalım.
Unu, bifteklere dökeceğimiz sosun koyulaşması ve lezzet vermesi için kullanıyoruz. Bütün et yemeklerinin sosuna 1 kaşık un kullanmak mümkün.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder