MALZEMESİ:
İÇİ İÇİN:
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Tuz, karabiber ve pul biber
Yeşil sivri biber
YAPILIŞI:
Mayalı hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde bekletin. Sonra yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp 3 mm kalınlığında açın.
Ortasına bütün malzemeleri çiğden karıştırarak yapılan içten bir miktar koyarak yayın ve kenarlarını kıymanın üzerine doğru ikişer santim çevirerek pide şeklini verin.
Yağlanmış tepsiye dizerek 45 dakika dinlendirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Fırında çıkınca kıymanın bulunduğu açık kısma küçük bir parça tereyağ koyarak servis edin.
Afiyet olsun!
- 5 su bardağı ve yarım su bardağı un (600 gram)
- 1 1/4 su bardağı süt (250 gram)
- 1/4 paket margarin (60 gram)
- 2/3 sıvıyağ (40 gram)
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- Kuru maya (12 gram)
- 1/2 çay bardağı ılık süt (50 gam)
- 1 adet yumurta sarısı üzerine sürülecek
İÇİ İÇİN:
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Tuz, karabiber ve pul biber
Yeşil sivri biber
YAPILIŞI:
Mayalı hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde bekletin. Sonra yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp 3 mm kalınlığında açın.
Ortasına bütün malzemeleri çiğden karıştırarak yapılan içten bir miktar koyarak yayın ve kenarlarını kıymanın üzerine doğru ikişer santim çevirerek pide şeklini verin.
Yağlanmış tepsiye dizerek 45 dakika dinlendirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Fırında çıkınca kıymanın bulunduğu açık kısma küçük bir parça tereyağ koyarak servis edin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder