MALZEME:
- 20 adet kuru biber
- 2 adet soğan
- 15 adet kuru patlıcan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı pirinç
- Maydanoz
- Nane
- Pul biber
- Karabiber
- Sumak
- Nar ekşisi
- Tuz
- 1 kaşık şeker
YAPILIŞI:
Patlıcanlar ve kuru dolma ayrı ayrı haşlanır .Patlıcanlar biraz daha uzun süre haşlanır. Acısının çıkması için patlıcanlar bir kaç kere yıkanır kenara alınır.
Pirinç ıslatılır ve güzelce yıkanarak bekletilir.
Bir tencereye yarım bardak zeytinyağı konur, üzerine 2 adet soğan doğranır. Soğanlar biraz öldükten sonra salçalar eklenip kavrulur. Pirinçler eklenir karıştırılır biraz kavrulur ve altı kapatılır.
Baharatlar, maydanoz, nar ekşisi, tuz eklenir. Dolmalar doldurularak yatay vaziyette tencereye konulur.Birinin ağız kısmına diğerinin arka kısmı getirilir, böylece dolmaların açılması önlenir.
Üzeri geçmeyecek şekilde sıcak su konduktan sonra dağılmaması için tabakla kapatılır.
Su kaynadıktan sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder