MALZEMESİ:
- 1 su bardağı buğday
- Turşu
- Mısır
- Maydanoz
- Dereotu
- 1.5 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt)
- 2 diş sarmısak
- Zeytinyağı
- Arzuya göre 1 su bardağı ceviz
YAPILIŞI:
Buğdayların üstüne su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlanan buğdayları süzün ve soğumaya bırakın.
Yıkadığınız dereotu ve maydanozu ince ince kıyın. Sarımsakları ezin.
Tuz, yoğurt, buğday, dereotu, zeytinyağı, sarımsakları kase içinde karıştırıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
Servis etmeden önce üstüne zeytinyağı gezdirin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder