22 Mart 2018 Perşembe

MISIR UNLU, DEREOTLU POĞAÇA



MALZEMESİ:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 150 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 3 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı ufalanmış peynir
  • Yarım demet dereotu

Arzuya göre kırmızı pul biber ve 1 havuç da rendesi eklenebilir. Çok yakışıyor!

YAPILIŞI:

Yumurtaların sarılarından biri üzeri için ayrılır. Önce mısır unu ve 2 bardak un kabartma tozu ile karıştırılır. Diğer sıvı malzemeler (peynir dahil) eklenerek hamur karılır.

Yıkanmış ince ince doğranmış dere otu da eklenir. Unu az gelecek, yavaş yavaş biraz daha un ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.

Daha sonra yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekil verip aralıklı olarak tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra ister çörek otu veya ayçekirdeği içi ile süsleyebilirsiniz.

180 derece altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder