MALZEMELER:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
1 su bardağı fındık veya ceviz içi
1 paket kabartma tozu
4-4.5 su bardağı un
YAPILIŞI:
Sırasıyla bütün malzemeleri bir derin kaba alarak ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde toplar yaparak fırın tepsisine dizin.
175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. En son üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
1 su bardağı fındık veya ceviz içi
1 paket kabartma tozu
4-4.5 su bardağı un
YAPILIŞI:
Sırasıyla bütün malzemeleri bir derin kaba alarak ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde toplar yaparak fırın tepsisine dizin.
175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. En son üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder