MALZEMELER:
125 gram yağ (eritilmiş). Margarin sevmiyorsanız sıvıyağ da kullanabilirsiniz.
Yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 bardak süt ya da bir fincan yoğurt
Aldığı kadar un
2 elma
4-5 kaşık şeker (elmaları pişirmek için)
YAPILIŞI:
Yağın içine şeker ve diğer malzemeleri ilave et. Katı hamur haline gelinceye kadar un koyup yoğur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayır. 2 elmayı soyup rendele.4-5 kaşık şekerle iyice pişir. Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırdığın hamuru tek tek elinle açıp ortasına hazırladığın elma rendesini koy. Yuvarlak açtığınız her hamur parçasının iki ucunu birleştirip yarım ay şekli vererek kapat. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun!...
125 gram yağ (eritilmiş). Margarin sevmiyorsanız sıvıyağ da kullanabilirsiniz.
Yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 bardak süt ya da bir fincan yoğurt
Aldığı kadar un
2 elma
4-5 kaşık şeker (elmaları pişirmek için)
YAPILIŞI:
Yağın içine şeker ve diğer malzemeleri ilave et. Katı hamur haline gelinceye kadar un koyup yoğur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayır. 2 elmayı soyup rendele.4-5 kaşık şekerle iyice pişir. Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırdığın hamuru tek tek elinle açıp ortasına hazırladığın elma rendesini koy. Yuvarlak açtığınız her hamur parçasının iki ucunu birleştirip yarım ay şekli vererek kapat. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun!...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder