MALZEMELER:
Yarım kilo sote doğranmış kuzu eti
5 yufka
5 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 adet soğan
Sivribiber ve 1-2 domates
YAPILIŞI:
Soğanı doğrayıp yağda kavurun. Eti ilave ederek birlikte karıştırıp kavurma işlemine devam edin. Domates ve biberi küçük küçük doğrayıp üzerine ilave edin. Karıştırı. 5 yumurta, yağ ve sütü bir kaba koyup karıştırın.
Tepsiye yufkaları dizmeye başlayın. Aralarına yumurta, yağ ve süt karışımından dökerek yufkaların her birini ıslatın. 3 yufkayı serdikten sonra ortasına kavurduğunuz eti koyun. Kalan yufkaları da yine yağlı karışımla ıslatarak üzerini kapatın. Üstüne yumurta sarısı sürüp arzuya göre çörek otu serpiştirip 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Afiyet olsun!..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder