14 Ocak 2012 Cumartesi

KABAK SALATASI VE TAVUKLU SALATA


İki salata tarifini birden sizlerle paylaşıyorum. Birini Diloş'dan, diğerini de arkadaşım Yıldız'dan almıştım. Hem çok hafif, hem çok lezzetli!

KABAK SALATASI

MALZEMELER: 
 1 kabak
 2 havuç
1 avuç ceviz,
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı maydanoz, 2 diş sarmısak.

YAPILIŞI: Kabak ve havucu çiğden iri tarafından rendele. Kevgire koyup sıcak su üstünde buharla pişirin. Soğuduktan sonra yoğurt, ceviz, maydanoz ve sarmısağı koyup karıştırın. Sonra da bir güzel afiyetle yiyin!

TAVUKLU SALATA

MALZEMELER:
1 tavuk göğsü
250 gram mayonez (veya süzme yoğurt)
4-5 adet yeşil soğan
1 top marul
1 avuç bezelye, kırmızı ve karabiber

YAPILIŞI: Tavuğu haşla. daha sonra ufak ufak didikle. Soğanı ve marulu küçük küçük doğra. Haşlanmış bezelye ve diğer malzemeleri de ilave et. Tuz ve biberini de katıp servise hazırla.
Afiyet olsun!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder