14 Ocak 2012 Cumartesi

PORTAKALLI HAVUÇLU KEK

MALZEMELER:
5 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı ceviz ince dövülmüş
2 su bardağı un
1.5 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Üzerine serpmek için pudra şekeri


YAPILIŞI:
Geniş ve derin bir kaba yumurtaları kırın. 1.5 su bardağı şekeri ekleyip mikserin en yüksek hız ayarıyla karıştırın.
1 su bardağı rendelenmiş havuç ve 1 su bardağı cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin.
Unu ve tarçını ekleyip tamamen özleşmelerini sağlayın.
1 paket kabartma tozunu ekleyip en düşük hız ayarında 2-3 kez karıştırın.
Fırını 175 dereceye getirin. Kek kalıbının iç yüzeylerini sıvıyağ ile yağlayın.
Hazırladığınız karışımı kalıbın içine boşaltın. Yaklaşık 35-40 dakikada kekiniz servise hazırdır.
Benim önerim bu kek tarifinde hiç yağ kullanılmadığı için biraz yavan oluyor. Arzu ederseniz biraz içine sıvı yağ koyabilirsiniz daha lezzetli oluyor.
Fırından çıkarıp soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder