6 Ocak 2012 Cuma

PASTIRMALI BÖREK


MALZEMESİ:
4 yufka
250 gram pastırma
150 gram kaşar peyniri
2 domates
4 sivri biber
1 demet maydanoz
1 yumurta (beyazı ve sarısını ayırın)
175 margarin
1 çay bardağı ılık su

YAPILIŞI:
Yufkaları düzgün bir şekilde açalım. Margarini eritelim. Her yufkanın üzerine eritilmiş margarini kaşığın ucu ile serpelim. Ilık suyu serpiştirip fırça yardımı ile yufkanın her tarafına sürelim.
Yufkaların karşılıklı kenarlarını ortadan birleştirelim. Karşılıklı 4 kenarı da bohça katlar gibi kat yerlerine de erimiş margarin ve ılık su sürerek katlayalım.
Her yufkayı enine ve boyuna keserek 4 eşit kare elde edip bekletelim.
Pastırmayı incecik kıyıp kaşar peynirini küp küp doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup fındık iriliğinde doğrayalım.
Sivri biberleri ince ince doğrayıp maydanozu kıyalım ve hepsini iyice harmanlayalım.
Yufkalardan elde ettiğimiz her karenin ortasına pastırmalı  içten bir miktar koyalım. Karenin karşılıklı kenarlarını birleştirip zarf şeklinde hafifçe yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek böreklerimizi dizelim.


Afiyet olsun!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder