MALZEME:
6 adet ayva
3 adet elma
4 fincan su
1 su bardağı şeker (ayva için)
Yarım su bardağı şeker (elmalar için)
Kibrit kutusu kadar lohusa şekeri
200 gram kaymak veya krem şanti
YAPILIŞI:
Ayvaları soyup ikiye bölelim. 1 bardak şekeri 4 fincan su ile karıştırıp tencereye alalım.Ayvaların oyuk kısımları tencereye gelecek şekilde yerleştirelim. Yumuşayana dek haşlayalım. Delikli kepçe ile alıp cam fırın tepsisine dizelim. Elmaların kabuklarını soyup rendenin iki tarafı ile rendeleyelim. Yarım bardak şeker ile karıştırarak ayvaların boşluklarını dolduralım. Ayvaları kaynattığımız suya lohusa şekerini ilave edelim. Şerbeti ayvaların üzerinde gezdirelim. Ayvaların üzerini alüminyum folyo kağıdı ile kapatıp orta ısılı fırında ayvaların dış kısmı hafifçe kabuklanana kadar pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra soğutup kaymak veya krem şanti ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!...
FIRINDA AYVA TATLISI
MALZEMELER:
1 kilo ayva
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
2-3 karanfil
YAPILIŞI:
Ayvaları tepsiye diz. Toz şekeri serpip 2 su bardağı su ve karanfilleri ilave edip üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 200 derece ısıtılmış fırında 1 saat 15 dakika pişirin.
Her iki tarifi de denedim. Çok başarılı oluyor.
Afiyet olsun!...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder