14 Ocak 2012 Cumartesi

ÇATAL

MALZEMELER:
250 gram margarin
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay bardağı yoğurt
2 yumurta akı
Un


YAPILIŞI:
Margarini bir kap içinde eritip ılık olana kadar bekleyin. Soğuyunca tuz, şeker ilave edip karıştırın. Sonra sıvıyağ, yoğurt ve yumurta akını ilave edip karıştırın. Sonra kaldırdığı kadar un koyup yoğurmaya başla. Kulak memesi yumuşaklığına gelince şekil verip üzerini yumurtaların sarısını sürüp (arzu ederseniz üzerine çörek otu da serpiştirebilirsiniz) 200 derece ısıtılmış fırında pişiriniz.
Afiyet olsun!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder