1 Ocak 2012 Pazar

ÇİKOLATALI ŞARLOT


MALZEME:
300 gram savayer bisküvi
2 bardak süt
250 gram toz şeker
250 gram margarin
250 gram muz

YAPILIŞI:
Un, şeker, 2 yumurta, vanilya karıştırılır.Süt sıcak olarak ilave edilir. Ateşe konur karıştırılarak pişirilir. Margarin ufak parçalara bölünür ve bu karışımın içine katılır. Soğuması için bir tarafa bırakılır. Yuvarlak bir kabın iç tarafı dikine büsküvilerle döşenir.
Süte düz tarafları hafifçe batırılmış bisküvi ile dibi örtülür. Birkaç halka muz serpilir ve kremadan biraz dökülür. Yine aynı şekilde bisküvi dizilir, muz halkaları konur. Krema sürülerek kalıp dondurulur. Buzdolabında bir gün dinlendirilir.
Düz bir tabağa kalıptan ters çevirerek çıkartılır, üzeri süslenir.

Afiyet olsun!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder