31 Ocak 2012 Salı

MERCİMEK KÖFTESİ

MALZEMELER:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
3 tane kuru soğan
3-4 kaşık margarin veya sıvıyağ
2-3 çay kaşığı k.biber, kimyon
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
6-7 tane tase soğan
1 kaşık salça (tercihen biber salçası)


YAPILIŞI:
Kuru soğanı rendele, yağlar kavur. Ayrı bir kapta taze soğanı, maydanozu, dereotunu ince ince doğra. Sadece kırmızı mercimeği 3-4 bardak suyla haşla. Bulguru tepsiye dök. Üzerine sıcak mercimeği ilave et. Ağzını kapat. Bulgurlar mercimeğin sıcağı ile iyice şişene kadar yaklaşık 15-20 dakika bekle. Kavrulmuş soğanı ilave et. En son ince doğranmış maydanoz, deretounu ilave edip yoğur. Elinde yassı şeklinde yuvarlayıp şekil verdikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder