31 Ocak 2012 Salı

CEVİZ TURTASI

MALZEMELER:
200 gram iç ceviz
3 yumurta
2.5 kahve fincanı şeker
2 fincan mısır nişastası
3 fincan un
1 çorba kaşığı tereyağı
Kabartma tozu

ÜSTÜNÜ SÜSLEMEK İÇİN
1 çorba kaşığı dolusu pudra şekeri
100 gram çikolata
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı neskafe
12 tane iç ceviz

YAPILIŞI:
Cevizleri havanda döv. Yumurtaların aklarıyla sarılarını ayırın. Sarısını şekerle birlikte çırpın. Sonra da mısır nişastası ve unu ilave edin.
Yumurta aklarını çırpıp kar haline getirin. Diğer karışıma ilave edin ve çevizleri de ilave edin. Yuvarlak bir kek kalıbına döküp 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dikaka pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra dışını süslemek için parça parça kırdığınız çikolatayı, süt, yağ ve kahveyi bir kaba koyup içi sıcak su dolu bir kabın içine oturtarak eritin.Karışım hazır hale gelince iyice soğumuş bulunan turtanın üzerine dökün. Üzerini bütün cevizlerle süsleyin.
Afiyet olsun!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder